©  Foto:

Rundt på Sletten ved Julsø

Friluftscenter Slettens smukke område indbyder til traveture året rundt. Her har du mulighed for at begive dig ud på tre afmærkede vandreruter.

De tre ruter

Du kan vælge at gå ruterne hver for sig, eller du kan kombinere dem og tilbringe en hel dag på Sletten.

På Sletten har du rig mulighed for at slå dig ned og spise madpakken, nyde områdets smukke og varieret natur eller kaste dig ud i en af de aktiviteter, som findes på rundt omkring på Slettens areal.

Sletten Rundt

Sletten Rundt fører dig forbi flere af Slettens sjove aktiviteter og unikke overnatningsmuligheder. Blandet kommer du forbi deres hængekøjekreds, trætipi og Det Ny Sletten, en arkitektoniske imponerende bygning, som tegnestuen AARTS står bag. Derudover tager ruten dig også forbi sjove aktiviteter, der byder på både leg og læring. Du kommer blandt andet forbi Naturbasen om træsorter og Low-rope-banen, hvor det gælder om at holde tungen lige i munden.

Vandreture: 2,3 km

Afmærkning: Gul

Søruten - en del af Himmelbjergruten

Begiver du dig ud på Søruten, bringer den dig helt ned til bredden af Julsø. Her kan du opleve, hvordan skoven møder søen på smukkeste vis.

Ruten tager dig også forbi flere af Slettens bygninger og lejrpladser. Du kommer blandt andet forbi Det Ny Sletten, Æblegården og Lejrbålspladen, som hvert femte år er centrum for FDFs Landslejr, der trækker flere tusind FDFere til Sletten til et brag af en lejr.

Når du forlader Sletten kan du følge ruten hele vejen til Himmelbjerget.

Vandreture: ca. 3 km

Afmærkning: Rød

Vandreruten Aarhus - Silkeborg

På en del af vandreruten Aarhus - Silkeborg kommer du forbi Sletten. Ruten tager dig gennem bøgeskov og med bag om Sletten, hvor du kommer forbi deres vildmark, hvor heden strækker sig. Du bevæger dig også gennem et stort kuperet område, hvor højdemeterne kan give sved på panden. Men det betaler sig, når du når toppen, hvor der er en imponerende udsigt hen over bøgeskoven og ned over Julsø.

Vandreture: ca. 3 km

Afmærkning: Rød

Se, hvad andre deler på Instagram

#sletten #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Skanderborg © 2024
Danish