©  Foto:

Stationsbyen Ry

Den lille stationsby Ry er en hyggelig by og en perle lige ved foden af Himmelbjerget midt i det smukke Søhøjland. Ry er kendetegnet ved stor engagement, aktivitet og med mange events fordelt hen over året. Her lokker specialbutikker med alt fra kunsthåndværk og Danish Design over velduftende jordbærkager til modetøj, og om lørdagen kan du på Ry Marked finde friske lokale varer fra oplandet. 

Fra den livlige havn i Ry er der smuk udsigt til Himmelbjerget, søerne og skovene. Turistbådene fra Hjejle-selskabet futter frem og tilbage lastet med sommergæster. Kanoer sætter af sted på langfart med glade familier, og restauranten Lakeside serverer tapas på havnekajen, og kioskens hjemmelavede italienske is er en himmerigsmundfuld for små og store slikmunde.

Events

Hver onsdag og søndag sommeren igennem kan du nyde gratis promenadekoncerter i pavillonen på havnen, og her samles hundredevis af lokale og turister til en hyggelig aftenstund med alverdens musik.

På bytoften Siimtoften lige oven for havnen mødes veteranbils-entusiasterne hver torsdag aften fra juni til oktober. Hundredevis af funklende, nypudsede køretøjer står parkeret på græsset, og er du lidt nysgerig, kan du altid få en god snak med de stolte bil-ejere.

Badesøer og strande

To dejlige strande – Knudhule og Sdr. Ege - med gode lege- og picnicfaciliteter hører med til byens liv, og her kan småfolkene soppe, mens de voksne nyder livet.

Aftenens middag kan f.eks. indtages på Knudhule Badehotel med udsigt over den smukke, dybe Knudsø.

Søerne omkring Ry er også fantastisk farvand til kajakker og paddle boards.

"Kig ind"

På jeres vej mellem byerne møder I skilte med ”Nyslynget honning”, ”Jordbær og ærter” eller ”Keramik – kig ind”. Måske er varerne til salg i en lille vejbod, måske viser skiltet vej til en gårdbutik med fødevarer, der smager lifligt af Søhøjlandet, eller måske er det en invitation til at kigge indenfor i kunstnerens værksted.

Shopping

I Søhøjlandet er det en ren fornøjelse at shoppe, uanset om I bare har brug for et rugbrød til madpakkerne eller jagter det helt store kup. I kan snuse uforstyrret rundt i små specialbutikker, eller I kan fylde indkøbsvognen i store, moderne supermarkeder.

Parkeringsproblemer findes ikke i Ry, her er god plads overalt.

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitry #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Skanderborg © 2024
Danish