©  Foto:

Dagmarbroen

Dagmarbroen i Skanderborg er en fortidsmindefredet vejbro fra 1837, der forbinder Adelgade med Slotsholmen. For bilister er broen gemt bag autoværn og asfalt, men for sejlende mellem Skanderborg Sø og Lillesø er broens gamle granitkvader et betagende syn.

Som fodgænger kan man nyde det smukke syn af broen fra det lille grønne areal ned mod Skanderborg Sø.

Historien bag broen

Dagmarbroen var en lille, men vigtig del af det gigantiske anlægsarbejde med at forbinde landsdelene med nye hovedlandeveje overalt i Danmark i starten af 1800-tallet. Det var Oberst Rosenberg, som ledte arbejdet på strækningen mellem Kolding og Frederikshavn, og han bosatte sig i Skanderborg. Ved at bygge en bro mellem Adelgade og Slotsholmen blev rejsetiden gennem Jylland reduceret betydeligt.

Det var Bygmester Frederik Møller, som dengang boede i Adelgade 12, der stod for opførslen af broen. Han blev også valgt til at bygge omkring 30 andre hvælvede granitbroer i Jylland.

I dag arbejder gruppen "Dagmars Brobisser" for at genskabe broen og det omkringliggende område. 

Smukke omgivelser

På den anden side af broen ligger Slotskirken, som er det, der er tilbage af Skanderborg Slot, der blev revet ned i 1770. Herfra er der ikke langt til Skanderborg centrum, som byder på mange spændende oplevelser.

Du kan leje en kano i Skanderborg eller Ry og sejle på søer og åer - og under den historiske Dagmarbro.

Se flere billeder på Instagram

#dagmarbroen #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Skanderborg © 2024
Danish