©  Foto:

Svanesø

Svanesø ligger midt i skoven syd for Skanderborgs byområde bag ved Sølund. Rundt om Svanesø er der anlagt markerede vandrestier. Ruten er ca. 3 km lang og kan fint kombineres med afstikkere til Døjsø, Sumpstien og guldfiskedammen. 

En vandretur rundt om Svanesø er omtrent 3 kilometer lang, og der er mulighed for afstikkere til Døjsø, Sumpstien eller guldfiskedammen. Se hjortene når du passere Hjorteparken, eller kravl op i fugletårnet og få et kig ud over søen og dens varierede fugleliv.

Sumpstien

Sumpstien er etableret ved udlægning af bundter af grene og ris, hvorpå der er udlagt barkflis, så man kan færdes tørskoet på den bløde, tidligere søbund.

Et stykke af stien er ført hen over lavtliggende, nærmest bundløs sump på nedrammede pæle af ungarsk acacietræ.

På turen rundt om Svanesø passerer man Hjorteparken, hvor der er plads til en lille hjorteflok. Ikke langt herfra findes der et fugletårn, hvor man har udsigt over hele Svanesø, og hvor der er kig til et varieret fugleliv.

Området omkring Døjsø (sydvest fra Svanesø) er kendt for de mange forskellige planter, der vokser her. Der findes såvel giftige arter, gode snapseurter og vilde orkideer.

Se, hvad andre deler på Instagram

#svanesø #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Skanderborg © 2024
Danish