©  Foto:

BestigBjerge

Tag turen op i de højere luftlag - alle 21 bjerge i BestigBjerge er over 100 meter over havets overflade. Altså ikke en tur for dem der er bange for højder!

Eller måske alligevel? Skønne, dejlige Danmark inviterer på oplevelser i højderne. På Jylland og Fyn finder man bakketoppe med udsigter over bakker og dale, skovstrækninge, søer og åer. En bænk på toppen inviterer til stille refleksion eller en sjov sti lokker til flere oplevelser. 

Bjergbestigning med skjulte koder

Hvert bjerg, der er med i BestigBjerge.dk, er forsynet med 2 tre-cifrede talkoder - en nær P-pladsen ved begyndelsen af turen og en nær toppen. Skiltene med talkoderne er grønne metalskilte med med BestigBjerges logo. Skiltene er gemt lidt, for det skal jo ikke være for nemt at knække koden til at blive en rigtig bjergbestiger på dansk! Kig bag på stolper eller skilte og under bordplader og bænkesæder eller lignende - så finder du snart ud af fidusen.

Når du har fundet de to talkoder, kan du enten tage dem med hjem til din computer, eller du kan benytte din smartphone på stedet. Du går ind på BestigBjerge.dk og finder registreringssiden. Her skal du indtaste et valgfrit bjergbestigernavn og en personlig emailadresse. Det er emailadressen, som er vigtigst at huske, når du næste gang går ind på BestigBjerge.dk og registrerer dig som bestiger af et andet bjerg. Så kan hjemmesiden nemlig holde øje med hvor mange højdemeter, du efterhånden samler sammen.

Kom i Hall of Fame

Når du har besteget alle bjerge, der er med i BestigBjerge, så bliver dit bjergbestigernavn vist i Hall of Fame. Her finder du kun de mest ihærdige bjergbestigere - og du skulle jo gerne være imellem. Men vær opmærksom! Selvom du er kommet i Hall of Fame, så vil nye bjerge i BestigBjerge-familien betyde, at du igen må på farten for at bevare din plads i Hall og Fame.

Besøg BestigBjerge før du kaster dig ud i naturens skønne oplevelser og læs om, hvordan du kommer i "Hall of Fame".

Se, hvad andre deler på Instagram

#bestigbjerge #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Andre sider

Nyttige links

Skanderborg © 2024
Danish