©  Foto:

Alling Vest

Alling Vest er et stort område på ca. 270 hektar og er blandt landets mest storslåede naturområder. Her er masser af smuk natur heriblandt et rigt dyreliv.

Fascinerende landskab

Områdets specielle og meget fascinerende landskab er dannet under den sidste istid, hvor afsmeltningen har skabt de dale og kløfter, som man ser i dag. Den største af disse dale er Århusdalen, som strækker sig fra Aarhus til Silkeborg og er hjemsted for en lang række af områdets søer, heriblandt Knudsø, Birksø og Julsø. Langs den 7.4 km lange vandrerute gennem området findes nogle af Søhøjlandets absolut bedste udsigtspunkter. Turen går gennem Alling by, som har en af Danmarks mindste kirker.

Massere af liv

Området byder på mange forskellige arter af træer og buske blandt andet eg, bøg, birk, tjørn, tørst, hassel, hyld, hunderose og rødel. Mange steder er træerne overgroet af kaprifolium, og underskoven er før løvspring dækket af vorterod og hvid anemone. Fuglelivet er mindst lige så varieret som plantelivet. Hold blandt andet udkig efter toppet lappedykkere, hættemåger, knopsvaner, gravænder, gråænder, taffelænder, blishøns, fiskehejrer, rørsangere, rørspurve og grønspætter. På sommeraftener kan man også være heldig at få et glimt af skovsnepper og isfugle, så husk kikkerten.

Følg ruten

Vandreruten starter og slutter ved Alling, og der er rig mulighed for storslåede naturoplevelser, uanset om man tager hele eller kun dele af den 7.4 km afmærkede rute. Under alle omstændigheder er parkeringspladsen ved Alling beboerhus et godt og centralt udgangspunkt for turen.

Læs mere om området her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#allingvest #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Skanderborg © 2024
Danish