Tåge søhøjlandet

Bestig Danmarks Bjerge

Foto: Per Bille

Centralt beliggende i Danmark finder du Danmarks højeste bjerge, som er hjemsted for ikoniske og historiske Himmelbjerget og Ejer Bavnehøj. Disse steder byder på betagende udsigter og en dyb historisk arv, der indbyder til eventyr og refleksion.

Hvis du vil opleve noget utroligt spændende, så tag ud på stierne omkring Himmelbjerget. Der er så meget historie at opdage, og det er virkelig fascinerende at tænke på, hvad dette område har set gennem tiderne. Gå ud og udforsk, du vil ikke fortryde det. - Lokal

præstegårsstien

Udforsk "Tilbage til Haven" Præstegrådsstien

Himmelbjerget

©Per BilleFoto:Per Bille

Kommende events

Ofte stillede spørgsmål om Danmarks Bjerge

Indtil 1847 havde Himmelbjerget (147 meter over havets overflade) den officielle titel som Danmarks højeste punkt, og det er stadig sådan, mange udlændinge opfatter det. Imidlertid blev Ejer Bavnehøj førsteklasses efterfølgende indtil 1941, hvor Yding Skovhøj overtog den ærefulde titel som landets højeste punkt.

  1. Møllehøj - Ejer, Jylland : 170,86 moh.
  2. Yding Skovhøj - Yding, Jylland : 170,77
  3. Rye Sønderskov - Gl. Rye, Jylland : 162,5
  4. Rytterknægten - Vestermarie, Bornholm : 162
  5. Himmelbjerget - Gl. Rye, Jylland : 157
  6. Them Bavnehøj - Them, Jylland : 153
  7. Sorring Loddenhøj - Sorring, Jylland : 148
  8. Aborrebjerg - Møns Klint, Møn : 143
  9. Ravnebakke - Vestermarie, Bornholm : 142
  10. Brande Krat - Them, Jylland : 141

I 1941 blev Yding Skovhøj målt til at være højere end Ejer Baunehøj, der hidtil havde været Danmarks højeste bakke. Men Yding Skovhøj har en gravhøj på toppen og Ejer Baunehøjs top er heller ikke naturlig, så den går ikke. I 2005 opdagede man således, at Møllehøj er den højeste naturlige bakke.

Det tager cirka 15 minutter at gå til toppen af Himmelbjerget, hvis du først tager sejlturen med Hjejlen, en af verdens ældste hjuldampere, og derefter går den korte afstand på lidt over 1 km til selve toppen. Netop denne tur gør Himmelbjerget så fantastisk og mindeværdig.

Danmark, kendt for sine flade landskaber, gemmer stadig nogle imponerende bjerge og højdedrag i sit bakkede terræn. Området omkring Skanderborg er især bemærkelsesværdigt for sine udfordrende stigninger og naturskønne udsigter. Hvis du ønsker at udforske Danmarks bjerge, kan du for eksempel besøge Himmelbjerget og Ejer Bavnehøj. 

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Skanderborg © 2024
Danish