©  Foto:

Ovsted Kirke

Ovsted Kirke er Jyllands højest beliggende kirke, som er placeret umiddelbart ved Ejer Baunehøj. Samtidig er det en af de kirker, som har det mest farverige sagn knyttet til opførelsen.

Sagnet fortæller, at bjergfolket lå med små røde huer på Møgelhøj om foråret og solede sig. Om natten dansede de og holdt legestue under bakken, der stod på gloende pæle. De samme trolde skulle have revet Ousted Kirke ned, da man startede med at bygge den på selve Møgelhøj. En klog kone ved navn Maram lod to hvide stude bestemme, hvor kirken skulle ligge. Den store Lindorm – måske fra Lindbjerg – slyngede sig herefter om Ousted Kirke for at knuse den. Men Maram reddede igen situationen, da hun med sit kosteskaft slog lindormen midt over. Det ene stykke slog en lavning neden for kirken kaldet Marams hul, og det andet skabte Tebstrup Sø eller Ris Mose.

Selv om Maram altså gjorde noget godt for lokalsamfundet, var hun også frygtet blandt de lokale. Denne frygt blev ikke mindre efter hun var død, for sagnene siger at hun gik igen. Heldigvis trådte den lokale præst Slante-Laurits til og fik hende manet i jorden.

Her kan du se et film klip fra Ousted kirke "Vil du se min smukke kirke"

Del dine oplevelser med os #danmarkssmukkeste :

Skanderborg © 2024
Danish